Armstrong urovnal spor s poisťovňou

NETKY.SK • 21 November 2013, 09:38 • 2 min
Armstrong urovnal spor s poisťovňou

WASHINGTON - Lanceovi Armstrongovi sa podarilo zbaviť ďalšej zo série žalôb, v stredu sa bývalý americký cyklista s dopingovou minulosťou dohodol na vyrovnaní s poisťovňou Acceptance Insurance so sídlom v Nebraske.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to právnik spoločnosti Mark Kincaid, ktorý však odmietol zverejniť detaily. Poisťovňa v marci zažalovala Armstronga a tiež spoločnosť Tailwind Sports Corporation. Podľa nej sa Texasan dopustil podvodu, keď zapieral užitie zakázaných látok počas Tour de France v rokoch 1999 - 2001. Požadovala vrátenie bonusov za víťazstvá, od Armstronga chcela vysúdiť 3 milióny amerických dolárov.

Dohodou sa Armstrong vyhol povinnosti splniť septembrové nariadenie súdu, aby v súvislosti s týmto prípadom odpovedal na otázky, kto a v akom rozsahu vedel o jeho dopingovej minulosti. Zo zoznamu osôb informovaných o užívaní zakázaných látok nemali byť podľa súdu vylúčení ani jeho právnici, exmanželka Kristin či bývalý prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Pat McQuaid. Žalujúcu stranu zaujímalo, kedy sa tieto osoby prvý raz dozvedeli o Američanovom podvode. 

Armstrongovi ešte stále hrozí proces s federálnou vládou za údajnú spreneveru finančnej podpory od americkej pošty a žaluje ho aj ďalšia poisťovňa SCA Promotions. V auguste sa dohodol na mimosúdnom vyrovnaní s britským denníkom The Times. Federálny súd v Kalifornii v septembri zamietol žalobu skupiny čitateľov, ktorí žiadali vyše päť miliónov dolárov za to, že sa autor neuvedením pravdy o dopingu v knihách "Nie je to o bicykli" a "Počíta sa každá sekunda" dopustil podvodu a klamlivej reklamy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona