Armstrong trvá na svojom: Tour sa bez dopingu vyhrať nedá,

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 11:57 • 2 min
Armstrong trvá na svojom: Tour sa bez dopingu vyhrať nedá,

PARÍŽ - Lance Armstrong prispel k prognózam pre tohtoročnú Tour de France vyhlásením, že preteky sa nedajú vyhrať bez použitia dopingu. Američan v rozhovore pre denník Le Monde vychádzal z vlastnej skúsenosti, v januári sa priznal, že v minulosti bral nedovolené látky.

slovakia

left justify in out

Už predtým mu doživotne zastavili činnosť a prišiel o všetkých svojich sedem prvenstiev za sebou na Tour de France (1999 - 2005). "Vyhrať Tour bez dopingu je nemožné, pretože sú to vytrvalostné preteky, kde rozhoduje prísun kyslíka do organizmu. Uvediem jeden príklad. Erytropoetín nepomôže šprintérovi vyhrať stovku, ale v behu na 10 000 m môže predstavovať rozdiel medzi úspechom a neúspechom. Takto to funguje," povedal "odborník" na doping, ktorý si počas kariéry pomáhal celým arzenálom nedovolených látok a metód. Bral EPO, testosterón a podstupoval krvné transfúzie.

Armstrong pripomenul, že nebol prvým ani posledným cyklistom, ktorý podvádzal: "Bol som iba súčasťou systému. Som len človek." 

Jubilejný stý ročník Tour de France sa začne v sobotu na Korzike prvou etapou z Porto-Vecchia do Bastie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies