Armstrong si kúpil víťazstvo na Miliónových pretekoch

NETKY.SK • 13 December 2013, 15:51 • 2 min
Armstrong si kúpil víťazstvo na Miliónových pretekoch

RÍM - Bývalý taliansky cyklista Roberto Gaggioli povedal pre piatkové vydanie denníka Corriere della Sera, že dopingový hriešnik Lance Armstrong mu v roku 1993 zaplatil 100 000 dolárov, aby mohol vyhrať Miliónové preteky v USA.

slovakia

left justify in out

"Ponúkol mi panettone (tradičný taliansky vianočný koláč, pozn.) ako dar a poprial mi veselé Vianoce. V škatuli bolo 100-tisíc dolárov v malých bankovkách. Lance povedal, že môj tým, Coors Light, s tým súhlasil. Pochopil som, že bolo rozhodnuté," povedal dnes už 51-ročný Gaggioli k Armstrongovmu víťazstvu na CoreStates v okolí Philadelphie, čo bolo rozhodujúce pri zisku odmeny vo výške jedného milióna za triumf na troch podujatiach v priebehu 21 dní.

Miliónové preteky boli zložené z troch menších podujatí - Pittsburgh Classic, West Wirginia Classic a CoreStates. "Dve kolá pred koncom som bol v úniku s Lanceom, Bobbym Julichom a nejakými talianskymi jazdcami z tímu Mercatone. Keď dal Lance pokyn, otočil som sa, aby som akože nevidel jeho útok. Nastúpil a vyhral," dodal Gaggioli. Podľa spomenutého denníka boli kúpení aj ostatní pretekári v úniku.

Armstrong vtedy jazdil vo farbách zoskupenia Motorola. Vlani mu dokázali dopingovú minulosť, pre ktorú ho zbavili okrem iného aj všetkých siedmich víťazstiev na Tour de France v rokoch 1999 - 2006. Rodák z Austinu sa začiatkom tohto roka k týmto činom aj verejne priznal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona