Armstrong sa začína triasť o 12 miliónov USD

NETKY.SK • 31 Október 2013, 09:30 • 2 min
Armstrong sa začína triasť o 12 miliónov USD

AUSTIN - Texaská poisťovňa SCA Promotions je o krok bližšie k tomu, aby od bývalého amerického cyklistu Lancea Armstronga vysúdila 12 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd v stredu rozhodol, že sa jej podnetom bude zaoberať napriek tomu, že sa v minulosti obe strany dohodli na tom, že prípad viac nebudú otvárať. Spoločnosť v roku 2005 prehrala súdny spor s Armstrongom pre meškanie vypísanej prémie 5 miliónov USD za sedem víťazstiev na Tour de France za sebou. V roku 2006 sa strany dohodli, že cyklista dostane 7,5 miliónov USD a ani jeden z účastníkov konania nebude prípad znova otvárať alebo sa odvolávať proti jeho výsledkom.

Okolnosti sa dramaticky zmenili v januári tohto roku, keď sa Armstrong verejne priznal, že počas kariéry si k úspechom pomáhal užívaním zakázaných látok a metód. Trojčlenný odvolací tribunál sa v rovnakom zložení ako pred siedmimi rokmi vyjadril v tom zmysle, že vtedajší verdikt mu poskytol právo rozhodovať vo všetkých budúcich sporoch. 

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v októbri 2012 anulovala všetky Texasanove výsledky od 1. augusta 1998, ktoré zahŕňali aj jeho sedem prvenstiev na Tour de France v rokoch 1999 - 2005. Z podvodu ho usvedčila USADA vďaka svedectvám jeho bývalých tímových kolegov. V januári sa k svojej dopingovej minulosti Armstrong priznal v televíznej šou Oprah Winfreyovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies