Armstrong sa mohol ospravedlniť, WADA odriekla schôdzku

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 10:37 • 2 min
Armstrong sa mohol ospravedlniť, WADA odriekla schôdzku

AUSTIN - Lance Armstrong si uvedomuje, že Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) a ďalším inštitúciám dlhuje opravedlnenie za to, že ich počas svojej cyklistickej kariéry vodil za nos. Na druhej strane však tvrdí, že to bol generálny riaditeľ WADA David Howman, kto v roku 2013 zrušil plánované stretnutie.

slovakia

left justify in out

Howman v rozhovore pre agentúru AP vyslovil sklamanie z postoja bývalého cyklistu Lancea Armstronga k svojej dopingovej minulosti. Od Američana vraj očakával minimálne ospravedlnenie za úsilie a náklady spojené so súdnymi spormi a ďalšími procedúrami v snahe odhaliť jeho podvod. Armstrong sa k užívaniu zakázaných látok a metód priznal až v roku 2013, keď dostal doživotný trest. Dovtedy vytrvalo odmietal všetky obvinenia, že sedem titulov na Tour de France získal nečestným spôsobom.


"S pomocou svojich komplicov dokázal obchádzať systém. Nehovorím iba o jeho tíme. Išlo o hrubú neúctu k pravidlám. Dúfam, že nič podobné sa už nikdy nezopakuje. Stálo nás to veľa, naozaj veľa peňazí. Podnikli sme množstvo právnických úkonov a nič z toho. Žiadna kompenzácia, dokonca ani ospravedlnenie a to je vskutku poľutovaniahodné," uviedol Howman.


Armstrong najskôr na jeho slová nechcel reagovať, ale potom poskytol agentúre AP emailovú komunikáciu z mája 2013, z ktorej vyplýva, že Howman na odporučenie právnikov WADA odriekol spoločnú schôdzku. Texasan nedokáže povedať, či by sa na stretnutí ospravedlnil, ale šanca tu vraj bola. "Vtedy som mal v hlave veľa vecí. Niet pochýb o tom, že dlhujem ospravedlnenie ľuďom z WADA alebo z Antidopingovej agentúry USA," priznal Armstrong.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies