Armstrong sa druhý raz stretne s vyšetrovateľmi

NETKY.SK • 29 Október 2014, 11:51 • 2 min
Armstrong sa druhý raz stretne s vyšetrovateľmi

AIGLE - Lance Armstrong sa v najbližších týždňoch druhý raz stretne s členmi nezávislej komisie pre reformu cyklistiky. Američan, ktorý si odpykáva doživotný dištanc za svoju dopingovú minulosť, to potvrdil pre Cyclingnews. Schôdzka by sa mala konať v USA.

slovakia

left justify in out

"Vždy som tvrdil, že som medzinárodnej komisii úplne k dispozícii, ak ide o pomoc cyklistike a jej šancu pohnúť sa ďalej po generáciách jazdcov, ktorí si pošpinili ruky dopingom," povedal Texasan, ktorý pre odhalenie podvodu prišiel o sedem prvenstiev z Tour de France. 

 

Prvé jeho stretnutie s vyšetrovateľmi na čele s bývalým švajčiarskym politikom a štátnym žalobcom Dickom Martym sa konalo tento rok v hoteli pri letisku Dulles vo Washingtone. "Bolo to veľmi dobré stretnutie. Pýtali sa ho na všetko. Zazneli odpovede na všetky otázky týkajúce sa cyklistiky aj ďalších vecí, ktoré ľudí zaujímajú," povedal vtedy Armstrongov právnik Elliot Peters. Ďalšími jej členmi komisie sú nemecký odborník na doping Ulrich Haas a austrálsky vyšetrovateľ vojnových zločinov Peter Nicholson. Trojica odhaľuje dopingovú minulosť cyklistiky a jej prípadné väzby na strešnú organizáciu - Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI). Armstrongovým cieľom je zase dosiahnuť zrušenie doživotného trestu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies