Armstrong sa chystá na súdny proces, najal si obhajcu

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:57 • 2 min
Armstrong sa chystá na súdny proces, najal si obhajcu

Armstrong sa chystá na súdny proces, najal si obhajcu - Ostatné športy Americký cyklista Lance Armstrong síce stále popiera dopingové obvinenia zo strany krajana Floyda Landisa, no zároveň sa už starostlivo pripravuje na možný súdny proces, ktorý môže vzí

slovakia

left justify in out

img

Americký cyklista Lance Armstrong síce stále popiera dopingové obvinenia zo strany krajana Floyda Landisa, no zároveň sa už starostlivo pripravuje na možný súdny proces, ktorý môže vzísť z vyšetrovania vychádzajúceho z Landisových svedectiev. Sedemnásobný víťaz najprestížnejších pretekov profesionálov Tour de France si už najal obhajcu s bohatými skúsenosťami v trestnom práve.
      Denník Daily News zverejnil, že Armstronga sa ujal bývalý federálny žalobca Bryan D. Daly z Los Angeles, ktorý je zároveň partnerom advokátskej kancelárie Sheppard Mullin Richter and Hampton.
      Landis úmyselne svojmu bývalému tímovému kolegovi z US Postal zavaril sériou e-mailov, ktoré na jar rozposlal cyklistickým a antidopingovým funkcionárom. Armstrong všetky podozrenia odmieta a upriamuje pozornosť na dôveryhodnosť Landisa, ktorému v roku 2006 odňali prvenstvo na Tour práve pre pozitívny dopingový prípad. "Toto sú Spojené štáty americké. Nemôžete niekoho obviniť pre niečo, čo neurobil," uviedol Armstrong po 17. etape prebiehajúcich pretekov Tour. "Ale medzičasom sa musíte brániť. Môžem povedať, že tu mám zastúpenie, pre istotu," dodal cyklista.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies