Armstrong priznal vinu na nehode a zaplatí pokutu

NETKY.SK • 18 Február 2015, 21:25 • 2 min
Armstrong priznal vinu na nehode a zaplatí pokutu

ASPEN - Bývalý americký cyklista Lance Armstrong priznal vinu na dopravnej nehode, pri ktorej 28. decembra pri návrate z večierka nabúral autom do dvoch zaparkovaných vozidiel.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa s priateľkou Annou Hansenovou dohodol na verzii s ňou za volantom, aby sa vyhli nadmernej publicite. Armstrong po dohode so štátnym zástupcom zaslal e-mailom svoje priznanie súdu a prípad bol uzatvorený. Texasan sa nemusí postaviť pred sudcu, zaplatí pokutu 150 dolárov a škody vo výške 238,50 dolára.

 

Hansenová pôvodne tvrdila, že nehodu spôsobila ona, stanovisko zmenila až počas výpovede pred policajtmi, ktorí incident vyšetrovali. Armstrong sa koncom roka 2014 vracal z oslavy v múzeu v Aspene a na klzkej ceste jeho vozidlo vrazilo do dvoch zaparkovaných automobilov, jedno z nich bolo z požičovne. Z miesta nehody pár rýchlo odišiel a nepočkal na príchod policajtov. Tí ich oslovili až dodatočne. Za nesplnenie postupu pri nahlásení nehody bolo možné uložiť trest odňatia slobody až na deväťdesiat dní. 

 

Armstrongovi pre spojenie s dopingom odňali celkové triumfy na Tour de France 1999 - 2005, keď sa po dlhom popieraní spätne priznal k dlhodobému užívaniu podporných prostriedkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona