Armstrong prehral arbitráž a musí zaplatiť 10 miliónov dolárov

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:09 • 2 min
Armstrong prehral arbitráž a musí zaplatiť 10 miliónov dolárov

AUSTIN - Bývalý americký cyklista Lance Armstrong prehral arbitráž a musí zaplatiť odškodné vo výške 10 miliónov dolárov poisťovacej spoločnosti SCA Promotions, ktorá ho v minulosti podporovala.

slovakia

left justify in out

Bývalý sponzor žiadal od Texasana, ktorý pre doping prišiel o sedem triumfov na Tour de France, vrátenie bonusu vo výške 7,5 milióna dolárov. Armstrongovi ho pôvodne vyplatili po rekordnom šiestom triumfe na Tour.

 

Medzi oboma stranami to bola už druhá arbitráž. V roku 2004 odmietala SCA vyplatiť prémiu pre podozrenie z dopingu, Armstrong si ju však vymohol súdnou cestou, keďže v tom čase odmietal všetky obvinenia z dopingu. Teraz podľa trojčlenného arbitrážneho tribunálu musí prémiu vrátiť a navyše aj zaplatiť 2,5 milióna dolárov ako odškodné. Za vrátenie prémie a odškodné hlasovali dvaja členovia komisie. Armstrongovi právnici sa už obrátili na príslušný súd, aby zablokoval výsledok arbitrážneho konania. Celkovo počas kariéry vyplatila SCA na prémiách Armstrongovi 12 miliónov dolárov.

 

Armstrong sa predvlani v januári verejne priznal k užívaniu zakázaných látok a metód, čo spustilo lavínu žalôb na jeho osobu. Spoločne s bývalým tímom US Postal čelí z podvodu voči vláde, keďže družstvo využívalo podporu americkej pošty. Súd by však mal byť až na budúci rok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies