Armstrong nebude stíhaný za doping

NETKY.SK • 6 Február 2013, 08:01 • 2 min
Armstrong nebude stíhaný za doping

Armstrong nebude stíhaný za doping - Ostatné športy Armstrong triumfoval od roku 1999 sedemkrát na Tour de Frace, ale všetky tituly mu odobrali minulý rok v októbri, keď ho uznali vinným. Bývalý cyklista Lance Armstrong nebude stíhaný americkými orgánmi z

slovakia

left justify in out

img

Armstrong triumfoval od roku 1999 sedemkrát na Tour de Frace, ale všetky tituly mu odobrali minulý rok v októbri, keď ho uznali vinným.

Bývalý cyklista Lance Armstrong nebude stíhaný americkými orgánmi za doping. Hoci sa 41-ročný Texasan v januárovom televíznom rozhovore s Winfrey Oprahovou priznal k užívaniu zakázaných látok počas všetkých triumfov na Tour de France, americká prokuratúra ho ušetrí od kriminálnych obvinení.

"Kauzu sme uzavreli už niečo pred vyše rokom. Samozrejme, sme si vedomí vyhlásení, ktoré pán Armstrong urobil v médiách, môj pohľad na vec sa tým však nezmenil," uviedol štátny zástupca André Birotte na utorkovej tlačovej konferencii vo Washingtone. "Vláda bude naďalej skúmať celý prípad, no Armstrongove priznanie nezmenili náš zorný uhol." Podľa Birotta jeho úrad uzavrel vyšetrovanie možných Armstrongových trestných činov vo februári 2012.

Armstrong triumfoval od roku 1999 sedemkrát na Tour de Frace, ale všetky tituly mu odobrali minulý rok v októbri, keď ho uznali vinným. K sofistikovanému dopingu sa priznal pred niekoľkými dňami v talk-show Oprah Winfreyovej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona