Armstrong chce spolupracovať s úradmi, no nie pri hone na čarodejnice

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:38 • 2 min
Armstrong chce spolupracovať s úradmi, no nie pri hone na čarodejnice

Armstrong chce spolupracovať s úradmi, no nie pri hone na čarodejnice

slovakia

left justify in out

img

Americký cyklista Lance Armstrong v stredu vyhlásil, že bude spolupracovať na "spravodlivom vyšetrovaní", no nie pri "hone na čarodejnice". Sedemnásobný víťaz najslávnejších cestných pretekov Tour de France tak reagoval na obvinenia, že jeho bývalý tím i on sám užíval zakázané látky.
      Správu o údajnom dopingu a podvodoch priniesol denník New York Times s odvolaním sa na federálnych vyšetrovateľov USA. Tí už údajne podali súdne predvolanie v súvislosti s vyhláseniami Armstrongovho niekdajšieho tímového kolegu Floyda Landisa, ktorý po pozitívnom dopingovom náleze prišiel v roku 2006 o víťazstvo na Tour. Landis totiž tvrdí, že užívanie zakázaných látok bolo v tíme US Postal úplne bežné.
      "Ako som už povedal, pokiaľ bude vyšetrovanie legitímne a vierohodné, budeme radi spolupracovať. No nebudeme sa podieľať na žiadnom hone na čarodejnice," vyhlásil Armstrong, ktorý dodal, že ho zatiaľ nekontaktoval hlavný vyšetrovateľ Jeff Novitzky.
      Armstrong ďalej uviedol, že Landis, ktorý dlhé roky popieral užívanie dopingu a priznal sa až teraz, už nie je dôveryhodný. "Nemyslím si, že vláda dokáže postaviť prípad na tom, čo povedal Floyd Landis. Už dávno nie je dôveryhodný." Armstronga už niekoľkokrát podozrievali z dopovania, no tieto obvinenia sa nikdy nepotvrdili a sám cyklista ich vždy odmietol.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies