Armstrong: Budem vypovedať so stopercentnou úprimnosťou

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:55 • 2 min
Armstrong: Budem vypovedať so stopercentnou úprimnosťou

LONDÝN - Bývalý víťaz Tour de France Lance Armstorng je pripravený vypovedať so "100-percentnou transparentnosťou a úprimnosťou" v každom nezávislom vyšetrovaní dopingu v cyklistike, ale požaduje spravodlivé zaobchádzanie. Americký cyklista to uviedol v rozhovore pre BBC. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Ak všetci vinníci dostanú zákaz aktívnej činnosti do konca života, potom aj ja prijmem tento trest. Ak každého oslobodia od trestu, tak aj budem šťastný bez trestu. Ak dostanú trest pol roka, aj ja chcem trest pol roka," povedal 42-ročný rodák z Texasu.

Armstrong, ktorému odobrali minulý rok sedem titulov z Tour de France po vyšetrovaní Antidopingovej agentúry USA (USADA), je presvedčený, že s ním zaobchádzali nespravodlivo.

Novozvolený prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson chce zostaviť novú nezávislú komisiu, ktorá má prešetriť obvinenia v celej dopingovej kauze a pokúsiť sa obnoviť dôveryhodnosť cyklistického športu. Po prípade Armstrong chce UCI spustiť aj audit vlastných antidopingových operácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies