Armitsteadová je čistá, môže do Ria

NETKY.SK • 2 August 2016, 11:21 • 2 min
Armitsteadová je čistá, môže do Ria

RIO DE JANEIRO - Britská cyklistka Lizzie Armitsteadová bola očistená od podozrení z dopingu, čo v praxi znamená súhlas s jej štartom na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Požiadavku na trest pre úradujúcu majsterku sveta v pretekoch s hromadným štartom vzniesla Britská antidopingová agentúra po tom, čo sa 27-ročná rodáčka z Otley v grófstve West Yorkshire trikrát v rozpätí jedného roka nedostavila na dopingovú kontrolu. Na stranu dvojnásobnej víťazky Svetového pohára a striebornej medailistky z OH 2012 v Londýne sa postavil Športový arbitrážny súd (CAS). V opačnom prípade by sympatickej Britke hrozil až štvorročný trest bez súťažného pretekania.


Armitsteadovej napokon prešla kontrola z 20. augusta 2015 a pretekov Svetového pohára vo Švédsku. CAS na základe preskúmania prípadu dospel k záveru, že britský antidopingový komisár, ktorý mal kontaktovať cyklistku v tímovom hoteli, porušil bežné postupy a neurobil všetko pre to, aby sa dostavila na odber. Cyklistka teda v konečnom dôsledku nezanedbala svoju povinnosť byť k dispozícii na preskúmanie vzorky. "Vždy som bola a vždy aj zostanem čistou športovkyňou. Môj antidopingový postoj je dostatočne známy z celej kariéry. Na tom sa nič nemení," cituje Armitsteadovú portál insidethegames.biz.


K švédskemu prípadu Armitstedaová ešte dodala, že má aj rukolapný dôkaz o tom, že nechcela odvádzať. "Už nasledujúci deň po teste, ktorému som sa akože mala vyhnúť, som sa na rovnakom mieste podrobila súťažnému odberu. Myslím si, že o myšlienke na podvod z mojej strany nemôže byť ani reči," uzavrela jedna z favoritiek na zisk zlatej medaily na OH 2016. Preteky žien s hromadným štartom sa v Riu uskutočnia v nedeľu 7. augusta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies