Armádny pes Conan dostal od prezidenta Trumpa medailu

NETKY.SK • 25 November 2019, 21:33 • 2 min
Armádny pes Conan dostal od prezidenta Trumpa medailu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump ocenil počas dnešného dňa armádneho psa Conana - účastníka operácie, ktorá sa skončila smrťou vodcu džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího.

slovakia

left justify in out

"Tak toto je Conan. V súčasnosti pravdepodobne najznámejší pes na svete," povedal Trump, keď ho predstavoval médiám v Ružovej záhrade Bieleho domu. Conana označil za fantastického a inteligentného psa a povedal, že mu dal medailu a plaketu.

 

 

Belgický ovčiak malinois bol pri operácii špeciálnych síl zranený, ale zotavil sa a už sa vrátil aj do aktívnej služby. Americká armáda bežne využíva belgických ovčiakov malinois na sprevádzanie a ochranu vojakov, lokalizovanie nepriateľských síl a na hľadanie výbušnín.

 

img

 

Baghdádí zahynul 27. októbra počas operácie amerických síl v severosýrskej provincii Idlib. Podľa Trumpových slov sa odpálil za pomoci samovražednej vesty počas úteku pred príslušníkmi amerických špeciálnych jednotiek, pričom okrem seba usmrtil aj dve svoje deti.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona