Armádne operácie proti Kurdom sa chýlia ku koncu

NETKY.SK • 19 Január 2016, 15:22 • 2 min
Armádne operácie proti Kurdom sa chýlia ku koncu

ISTANBUL - Mesiac trvajúca operácia tureckej armády proti kurdským militantom na juhovýchode krajiny sa chýli ku koncu, uviedol dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorý je na návšteve Británie.

slovakia

left justify in out

Prokurdská Ľudovodemokratická strana (HDP) tvrdí, že v provinciách Širnak a Diyarbakir, ktoré sú semeniskom nepokojov, zahynulo od polovice decembra 100 ľudí. Medzi obeťami je najmenej 18 detí vrátane trojmesačného dojčaťa a starých ľudí, z ktorých najstarší mal 85 rokov.


Pri najnovších zrážkach zahynuli podľa agentúry Dogan dvaja civilisti a traja príslušníci tureckých bezpečnostných síl.


Turecká armáda uviedla, že len v dvoch okresoch provincie Širnak zabili jej príslušníci za ostatných päť týždňov 470 militantov z Kurdskej strany pracujúcich (PKK), avšak túto informáciu nebolo možné nezávisle overiť.


Davutoglu dnes v Londýne povedal, že oblasť na juhovýchode Turecka "vyčistí" od militantov, ale že operácie v Širnaku sú takmer ukončené. Vojenské operácie sprevádzajú prísne zákazy vychádzania, ktoré sú prerušované len na nevyhnutný čas, aby si civilisti mohli doplniť zásoby.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies