Armáda zhabala 15 ton čistého metamfetamínu

NETKY.SK • 9 Február 2012, 22:50 • 2 min
Armáda zhabala 15 ton čistého metamfetamínu

Armáda zhabala 15 ton čistého metamfetamínu - Krimi Mexickí vojaci zhabali pri zásahu na západe krajiny 15 ton čistého metamfetamínu. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej armády.

slovakia

left justify in out

imgMexickí vojaci zhabali pri zásahu na západe krajiny 15 ton čistého metamfetamínu. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej armády.
      Mimoriadne veľký kontraband objavili v meste Tlajomulco de Zuňiga, ktoré patrí do metropolitnej oblasti druhého najväčšieho mexického mesta Guadalajara v štáte Jalisco.
      Podľa zdrojov amerických tajných služieb je Mexiko hlavným zdrojom metamfetamínu predávaného v Spojených štátoch. 
      Produkcia tejto syntetickej stimulačnej drogy v Mexiku stále rastie, čo má na svedomí hlavne vplyvný drogový kartel Sinaloa. Na jeho čele stojí Joaquín "El Chapo" Guzmán, ktorého USA označujú za najmocnejšieho drogového baróna na svete.
      Úrad OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC) uvádza, že v roku 2009, z ktorého existujú posledné komplexné údaje, bolo vo svete skonfiškovaných celkovo 31 ton metamfetamínu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona