Armáda zatkla popredného drogového bossa Limóna Sáncheza

NETKY.SK • 12 November 2011, 00:36 • 2 min
Armáda zatkla popredného drogového bossa Limóna Sáncheza

Armáda zatkla popredného drogového bossa Limóna Sáncheza - Krimi Mexická armáda zatkla Ovidia Limóna Sáncheza, jedného z vodcov drogového kartelu Sinaloa. Informovali o tom dnes mexické úrady.

slovakia

left justify in out

img

Mexická armáda zatkla Ovidia Limóna Sáncheza, jedného z vodcov drogového kartelu Sinaloa. Informovali o tom dnes mexické úrady. 
Sancheza zadržali v Culiacáne, metropole západomexického štátu Sinaloa. Obvinený je z pašovania ton kokaínu do južnej Kalifornie a riadenia siete, ktorá drogy distribuovala po celých Spojených štátoch. Hrozí mu teraz vydanie do USA, ktoré ponúkli za jeho zadržanie odmenu do päť miliónov dolárov.
Limón Sánchez je údajne blízkym spojencom Joaquína Guzmána prezývaného "El Chapo" - šéfa kartelu Sinaloa a najhľadanejšieho Mexičana.
"Zadržanie Limóna Sáncheza významne zasiahne Guzmánovu kriminálnu organizáciu v jej možnostiach drogového priekupníctva a oslabuje jej schopnosť vytvárať finančné zdroje," uviedol hovorca ministerstva obrany Ricardo Trevilla.
K zatknutiu došlo bez jediného výstrelu, citovala mexickú armádu spravodajská stanica BBC.
Od konca roku 2006, kedy mexický prezident Felipe Calderón spustil vojenské ťaženie na potlačenie drogových kartelov, zahynulo v krajine v drogovej vojne vyše 44.000 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona