Armáda v Burkina Faso zadržala 11 bývalých príslušníkov prezidentskej gardy

NETKY.SK • 24 Január 2016, 09:05 • 2 min
Armáda v Burkina Faso zadržala 11 bývalých príslušníkov prezidentskej gardy

OUAGADOUGOU - Príslušníci ozbrojených zložiek v západoafrickej krajine Burkina Faso zadržali 11 bývalých členov dnes už neexistujúcej prezidentskej gardy, ktorá bola až do svojho rozpustenia jedným z pilierov režimu zosadeného prezidenta Blaisea Compaoreho. S odvolaním sa na miestnu armádu o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Operácia súvisí s raziou v sklade zbraní neďaleko hlavného mesta Ouagadougou spred niekoľkých dní. K tej došlo menej ako týždeň po teroristickom útoku v hlavnom meste Ouagadougou, ku ktorému sa prihlásila teroristická organizácia al-Káida a ktorý si vyžiadal životy 30 ľudí vrátane mnohých cudzincov.

 

"Odvčera sme zatkli celkovo 11 ľudí z RSP (prezidentská garda)," uviedol Mahamadi Bonkoungou, armádny veliteľ pre operácie. Ďalší údajní zločinci sú na úteku.

 

Väčšina obetí minulotýždňových útokov prišla o život pri streľbe v interiéri a na terase reštaurácie Le Cappuccino v Ouagadougou. Ďalšie telá sa našli v hoteli Splendid, kde sa niekoľko hodín odohrávala rukojemnícka dráma, a v reštaurácii Taxi-Brousse, kde zásahové komando zlikvidovalo všetkých troch útočníkov.

 

Burkina Faso sa zmieta v politickej kríze od októbra roku 2014, keď bol ľudovými protestmi zosadený dlhoročný prezident Blaise Compaoré. Vlna islamistických násilností, ktoré zachvátili susedné Mali, sa tomuto štátu až do minulotýždňových útokov vyhla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies