Armáda uznala Manninga obvineného v kauze WikiLeaks za ženu

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 08:30 • 2 min
Armáda uznala Manninga obvineného v kauze WikiLeaks za ženu

WASHINGTON - Vojenský odvolací súd vo Washingtone uznal obvineného z prezradenia tajných informácií v kauze WikiLeaks za ženu. Súd vydal v stredu príkaz, aby bol odteraz vo všetkých spisoch, príkazoch či rozhodnutiach uvádzaný buď v ženskom rode ako Chelsea Manning(ová), alebo rodovo neutrálne (čo však platí len pre angličtinu, pozn. TASR), napríklad ako "vojak prvej triedy Manning(ová)". Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný analytik spravodajskej služby, ktorý bol pôvodne známy ako Bradley Manning, si legálne zmenil meno na ženské vlani v apríli. Minulý mesiac získal súhlas, aby sa vo vojenskom väzení Fort Leavenworth v Kansase podrobil hormónovej terapii.

 

Manningová si odpykáva 35-ročný trest, na ktorý ju odsúdili v auguste 2013 za porušenie zákona o špionáži a za 14 ďalších priestupkov, keď ako vojak počas svojej služby v Iraku v rokoch 2009-10 zverejnil vyše 700.000 tajných dokumentov Pentagónu a ministerstva zahraničných vecí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona