Armáda ukončí prehľadávanie trosiek továrenskej budovy

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 08:08 • 2 min
Armáda ukončí prehľadávanie trosiek továrenskej budovy

DHÁKA - Bangladéšske armádne zložky v utorok ukončia prehľadávanie trosiek továrenskej budovy v meste Savar neďaleko Dháky, ktorej zrútenie z 24. apríla sa zapísalo do dejín ako najhoršia priemyselná havária v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia generála Siddiqula Alama koordinujúceho práce na mieste tragédie sa počet obetí v pondelok zastavil na čísle 1 127 a nepredpokladá sa, že by sa v zničenom komplexe mohli nachádzať ešte nejaké ďalšie telá. Armáda ráta s ukončením operácie do 14. hodiny miestneho času (10:00 SELČ), na čo kontrolu nad zboreniskom prevezmú civilné orgány. Plukovník Ibne Fazal Shaikhuzzaman doplnil, že vojaci sa krátko pred odchodom za mŕtvych spoločne pomodlia.

V osemposchodovej komerčnej budove sa nachádzalo viacero dielní na výrobu odevov, kde v čase havárie pracovali tisíce ľudí. Vyše 2400 pracovníkov sa podarilo zachrániť, mnohí z nich sú však vážne zranení. V súvislosti s tragédiou bangladéšske orgány zadržali najmenej 12 osôb, pričom za pravdepodobnú príčinu označili chvenie generátorov umiestnených v rozpore s predpismi. Udalosť poukázala na podmienky v početných továrňach, ktoré vyrábajú odevy pre západné značky, a stovky z nich po masových protestoch museli uzavrieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies