Armáda spustila ofenzívu proti Kurdom v severnom Iraku

NETKY.SK • 21 Október 2011, 02:17 • 2 min
Armáda spustila ofenzívu proti Kurdom v severnom Iraku

Armáda spustila ofenzívu proti Kurdom v severnom Iraku - Politika Turecká armáda dnes začala rozsiahlu operáciu proti kurdským povstalcom na juhovýchode krajiny, ako aj v severnom Iraku. Na ofenzíve sa podieľa okolo 10.

slovakia

left justify in out

img

Turecká armáda dnes začala rozsiahlu operáciu proti kurdským povstalcom na juhovýchode krajiny, ako aj v severnom Iraku. Na ofenzíve sa podieľa okolo 10.000 elitných vojakov, ktorých podporuje letectvo. Informovalo o tom dnes velenie armády.

Ide o najväčší turecký útok proti povstalcom za viac ako tri roky. Operácia je reakciou na smrť 24 tureckých vojakov, ktorých v stredu zabili bojovníci Strany kurdských pracujúcich (PKK).

Armáda oznámila, že pozemné a letecké útoky, do ktorých sa zapojilo 22 práporov, zahŕňajú päť rôznych oblastí na oboch stranách turecko-irackých hraníc.

Podobnú ofenzívu Ankara spustila vo februári 2008, keď tisícky tureckých vojakov vpadli do horskej oblasti Iraku.

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan dnes potvrdil vzdušné a pozemné útoky s tým, že ide o prvý krok proti kurdským militantom.

Podľa armádnych zdrojov vojaci dosiaľ zabili 21 povstalcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies