Armáda ponúkne amnestiu vojakom, ktorí prešli na stranu povstalcov

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 12:32 • 2 min
Armáda ponúkne amnestiu vojakom, ktorí prešli na stranu povstalcov

Armáda ponúkne amnestiu vojakom, ktorí prešli na stranu povstalcov

slovakia

left justify in out

img

Líbyjské ozbrojené sily ponúknu amnestiu pre vojakov, ktorí prešli na stranu povstalcov, v prípade, keď odovzdajú svoje zbrane. Informovala dnes o tom líbyjská štátna televízia.
Líbyjské ozbrojené sily podľa nej "oznamujú všetkým vojakom, ktorí zradili, že tu bude amnestia pre každého vojaka, ktorý sa vráti s preukázaním ľútosti a odovzdá svoju zbraň".

Istanbul - Akákoľvek vojenská operácia NATO v Líbyi bude neužitočná a prinesie riziko, povedal dnes turecký premiér Recep Tayyip Erdogan. Jeho vyjadrenia prišli v čase, keď sa Francúzsko pokúša získať podporu západných veľmocí pre zavedenie bezletovej zóny nad Líbyou.
"Na iných príkladoch sme videli, že zahraničné intervencie, a najmä vojenské intervencie, problém iba prehĺbia," povedal Erdogan na tlačovej konferencii v Istanbule. "Z tohto dôvodu sa domnievame, že vojenská intervencia NATO v ďalšej krajine je extrémne nevýhodná a navyše sme znepokojení, že môže priniesť nebezpečné výsledky," upozornil turecký premiér, ktorého krajina je jediným moslimským členom Severoatlantickej aliancie.       

Moskva - Rusko chce viac informácií o návrhu Ligy arabských štátov (LAŠ) na zavedenie bezletovej zóny nad Líbyou, povedal dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
      "Potrebujeme porozumieť najmä tomu, čo chcú arabské štáty," upresnil. Ako dodal, lídri LAŠ naznačili, že bezletová zóna môže byť zavedená "s istými obmedzeniami, predovšetkým s ohľadom na suverenitu Líbye a bez použitia zbraní voči protivzdušným zariadeniam".

Adžedábíja - Jednotky lojálne líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu dnes pri svojom postupe smerom na východ bombardovali mesto Adžedábíja. Informovali o tom zdroje povstalcov.
      Adžedábíja leží približne 140 kilometrov od bašty líbyjských povstalcov, mesta Benghází. Kaddáfího jednotky v nedeľu opätovne dobyli ropné mesto Briga na východe krajiny.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies