Armáda ostreľovala Pásmo Gazy v reakcii na raketové útoky

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 13:11 • 2 min
Armáda ostreľovala Pásmo Gazy v reakcii na raketové útoky

JERUZALEM - Izraelská armáda v nedeľu ráno letecky ostreľovala Pásmo Gazy v odvete na pokračujúce palestínske raketové útoku proti Izraelu.

slovakia

left justify in out

Nálety zasiahli 12 cieľov vrátane skrýše na odpaľovanie rakiet a dielne na výrobu zbraní. Palestínski militanti vystrelili v sobotu večer na izraelské územie šesť rakiet, z ktorých dve zasiahli a zapálili závod v meste Sderot. Nikto našťastie neprišiel o život. Izraelský minister zahraničia Avigdor Lieberman reagoval na zvýšenú aktivitu palestínskych ozbrojencov slovami, že obmedzené operácie len posilnia hnutie Hamás vládnuce v Pásme Gazy. Navrhol preto, aby izraelská armáda pásmo, z ktorého sa stiahla v roku 2005, znovu obsadila. "Alternatíva je jasná - úplná okupácia," vyhlásil Lieberman.

 

Len od začiatku júna Palestínčania vypálili na Izrael vyše 60 rakiet, čo je štyrikrát viac než v máji. Podomácky vyrobené strely väčšinou nikoho nezrania, no dokážu napáchať škody a spôsobujú paniku medzi izraelským obyvateľstvom žijúcim v blízkosti hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies