Armáda oddnes prijíma žiadosti od záujemcov o dobrovoľnú vojenskú prípravu

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 17:30 • 2 min
Armáda oddnes prijíma žiadosti od záujemcov o dobrovoľnú vojenskú prípravu

BRATISLAVA - Ozbrojené sily SR od dnešného dňa do 9. júna prostredníctvom regrutačných skupín prijímajú žiadosti od záujemcov o dobrovoľnú vojenskú prípravu. Výcvik, ktorý je naplánovaný od augusta do októbra, by mal byť už za nových podmienok.

slovakia

left justify in out

Všetky regrutačné skupiny v každom krajskom meste sú pripravené poskytnúť záujemcom ďalšie potrebné informácie. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

 

Rezort obrany chce, aby dobrovoľný vojenský výcvik ročne absolvovalo 150 ľudí. Po novom by mal byť finančný príspevok za jeho absolvovanie zvýšený približne o 200 eur, pričom výcvik by sa mal skrátiť z 12 na 11 týždňov a úspešní absolventi by v prípade záujmu mali mať zabezpečený jednoduchší vstup do ozbrojených síl, k polícii, hasičom a záchranárom.

 

Zmeny vyplynuli z analýzy pilotného projektu, v rámci ktorej sa zohľadnilo aj hodnotenie prvých úspešných absolventov. Rovnako rezort obrany bral do úvahy výsledky výskumu verejnej mienky, v ktorom sa 72,4 percenta opýtaných vyjadrilo, že by forma dobrovoľného vojenského výcviku občanov mala pokračovať aj v budúcnosti.

 

Projekt dobrovoľnej vojenskej prípravy je určený predovšetkým pre mladých ľudí, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik a získať základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Výcvik sa bude opäť realizovať na Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine, ktorá je už na novú skupinu regrútov pripravená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies