Armáda našla a zničila vojenský tunel kopaný z Gazy

NETKY.SK • 30 Október 2017, 17:07 • 2 min
Armáda našla a zničila vojenský tunel kopaný z Gazy

JERUZALEM - Izraelská armáda našla a zničila militantský tunel smerujúci z Gazy do Izraela. Tunel ešte nebol dokončený a bezpečnostné sily o ňom už istú dobu vedeli.

slovakia

left justify in out

Odhaliť sa ho podarilo vďaka pokročilým technológiám po tom, ako predstavitelia Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe informovali, že pod školou v pásme Gazy objavili chodbu, ktorá sa zdá byť tunelom. Armáda ho zničila v jeho izraelskej časti.

Zodpovednosť za jeho vybudovanie prikladá Izrael palestínskemu hnutiu Hamas, ktoré tiež viní z narúšania svojho územia a suverenity. Zároveň sa predstavitelia štátu domnievajú, že podobných ciest vedúcich do Izraela existuje viacero a ich cieľom je umožniť nečakane napadnúť tamojšiu armádu a obyvateľov, ako sa to už stalo počas vojny v roku roku 2014. Pri tomto konflikte zničil Izrael 32 podobných tunelov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies