Armáda je v plnej pohotovosti, Rusi údajne budujú zákopy

NETKY.SK • 2 Marec 2014, 12:08 • 2 min
Armáda je v plnej pohotovosti, Rusi údajne budujú zákopy

KYJEV - Ukrajina v nedeľu v reakcii na presúvanie členov ruskej armády na Krymskom polostrove vyhlásila "plnú bojovú pohotovosť" svojich ozbrojených zložiek , ktorá platí aj pre záložníkov.

slovakia

left justify in out

Dočasný prezidenta Olexandr Turčynov takisto nariadil zvýšenú ostrahu strategických objektov vrátane jadrových zariadení. Nový premiér Arsenij Jaceňuk varoval, že akákoľvek vojenská akcia zo strany Moskvy by bola "začiatkom vojny a koncom vzájomných vzťahov".

 

Podľa agentúry Associated Press sa už stovky ruských vojakov presúvajú z prístavu v Sevastopoli do krymskej metropoly Simferopoľ. Spravodajská stanica BBC tvrdí, že Rusi na hranici medzi Krymskou autonómnou republikou a zvyškom Ukrajiny začali "budovať zákopy". Zatiaľ však v oblasti údajne neprišlo k žiadnym násilným incidentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies