Armáda Islamu vo Východnej Ghúte súhlasila s evakuáciou zranených

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 13:34 • 2 min
Armáda Islamu vo Východnej Ghúte súhlasila s evakuáciou zranených

BEJRÚT - Armáda Islamu, najväčšia povstalecká skupina vo Východnej Ghúte pri sýrskom Damasku, sa s ruskými jednotkami dohodla na evakuácii zranených ľudí z regiónu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámila prostredníctvom stanoviska, v ktorom uviedla, že sa s Ruskom dohodli prostredníctvom Organizácie Spojených národov (OSN). Skupina informovala, že zranených budú evakuovať po etapách, kedy a kde s tým začnú a či budú medzi nimi civilisti alebo povstaleckí bojovníci neuviedla.

Sýrska štátna televízia v pondelok informovala, že cez humanitárny koridor, ktorý vo Východnej Ghúte zriadila vláda s pomocou Ruska, prešla ďalšia skupinka civilistov. Menšia skupina mužov, žien a detí odišla z mesta Madjára, ktoré v nedeľu obsadili vládne jednotky.

Východná Ghúta, ktorú kontrolujú protivládni rebeli, je od 18. februára pod urputnou ofenzívou z vládnej strany, ktorá si vyžiadala vyše tisíc mŕtvych civilistov. OSN odhaduje, že v dôsledku bojov uviazlo v oblasti viac ako 400-tisíc civilistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies