Armáda cvičí na Kryme, v gruzínskych odštiepeneckých regiónoch

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:23 • 2 min
Armáda cvičí na Kryme, v gruzínskych odštiepeneckých regiónoch

MOSKVA - Rusko začalo vojenské cvičenia na juhu krajiny, v gruzínskych separatistických oblastiach Abcházsko a Južné Osetsko a na Kryme, odtrhnutom od Ukrajiny v marci 2014.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom vo štvrtok agentúra RIA Novosti citujúca ministerstvo obrany. Ide o súčasť rozsiahlejších manévrov, ktoré majú trvať do 10. apríla. Zapoja sa do nich sily v Južnom a Severokaukazskom federálnom okruhu, ale aj na ruských základniach v Arménsku a troch spomínaných sporných územiach. Predchádzajúca správa agentúry Interfax hovorí o nasadení vyše 2000 vojakov protivzdušnej obrany a 500 kusov výzbroje.

 

Severoatlantická aliancia odštartovala v utorok námorné cvičenie v Bulharsku pri Čiernom mori oproti Krymskému polostrovu, ktorý sa na jar minulého roku odtrhol od Ukrajiny a pripojil k Rusku. Na manévroch sa zúčastňujú Bulharsko, Rumunsko, Turecko, Spojené štáty, Kanada, Nemecko a Taliansko. Cvičenie bude pozostávať zo simulácie raketových a ponorkových útokov ako aj útokov malých lodí na loďstvo aliancie. NATO uskutočnilo už viacero vojenských cvičení vo východnej Európe po vypuknutí ukrajinskej krízy, v ktorej sa vojensky angažuje Rusko. Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú pre ukrajinskú krízu najhoršie od skončenia studenej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies