Arktické mrazy sú späť: Zasiahnu takmer celé Slovensko

NETKY.SK • 25 Január 2017, 13:00 • 2 min
Arktické mrazy sú späť: Zasiahnu takmer celé Slovensko

BRATISLAVA - Teploty na Slovensku znovu poklesnú pod - 20 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pre nízkymi teplotami pre celé územie krajiny okrem južnej časti západného Slovenska. Teplota vzduchu klesne v noci zo štvrtka na piatok na -20 až -21 °C. „Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," varujú meteorológovia.
 

Predpoveď počasia na štvrtok:

Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, na východe a postupne aj na ostatnom území jasno až polojasno. Ojedinele slabé sneženie. Nočná teplota -6 až -12, na krajnom východe a na strednom Slovensku pri zmenšenej oblačnosti -12 až -18 st. Denná teplota -4 až +1 st. Slabý, na východe spočiatku severný vietor do 20 km/h.

 

img

 

Piatok:

Jasno až polojasno. V nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota -15 až -21, na juhozápade väčšinou -8 až -14 st. Najvyššia denná teplota -7 až -2, na krajnom juhozápade a miestami aj v stredných polohách okolo 0 st. Vietor slabý premenlivý, na juhozápade prevažne juhovýchodný 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

 

img

 

Sobota:

Jasno až polojasno. V nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Najnižšia nočná teplota -13 až -19, na krajnom juhozápade a pri nízkej oblačnosti -6 až -12 st. Najvyššia denná teplota -3 až +2, v stredných polohách aj teplejšie. Slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies