Arktická zima pokračuje: Nízke teploty budú na väčšine Slovenska aj v najbližších dňoch

NETKY.SK • 10 Január 2017, 06:36 • 2 min
Arktická zima pokračuje: Nízke teploty budú na väčšine Slovenska aj v najbližších dňoch

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred nízkymi teplotami na celom Slovensku. V priebehu dnešného dňa a stredy (11.1.) môžu na niektorých miestach klesnúť teploty až na -27 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia však zatiaľ nevydali výstrahu na štvrtok (12.1.), kedy by sa už malo otepliť. O výstrahách informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

img

 

V stredu 11. januára by podľa predbežných predpovedí malo na väčšine územia ešte prituhnúť, meteorológovia odhadujú miestami mrazy do - 27 stupňov Celzia.

 

img

 

Hydrologické výstrahy platia až do odvolania pre viaceré toky na severe stredného a východného Slovenska.

 

img

 

Predpoveď počasia na utorok:

Jasno až polojasno, v noci spočiatku až oblačno a ojedinele slabé sneženie. VEĽMI CHLADNO! Nočná teplota -10 až -17, v dolinách a kotlinách -17 až -24 st. Denná teplota -11 až -4 st. Slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 20 km/h.

 

Streda:

Jasno až polojasno, na západe podvečer pribúdanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota -12 až -19, v dolinách a kotlinách miestami -20 až -27 st. Najvyššia denná teplota -5 až 0, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo -7 st. Prevažne slabý, na západe postupne južný vietor do 6 m/s (20 km/h).

 

Štvrtok:

Oblačno až zamračené. V noci na väčšine územia, cez deň len miestami sneženie. Na juhozápade neskôr aj dážď so snehom a možnosť tvorby poľadovice. Najnižšia nočná teplota -5 až -11, v dolinách a kotlinách stredného a východného Slovenska miestami -12 až -18 st. Najvyššia denná teplota -5 až 0 st, na juhozápade 0 až +4 st. Na krajnom severovýchode okolo -7 st, Vietor južných smerov 3 až 7 m/s, v nárazoch miestami do 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h). Na horách prudký vietor až víchrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies