Arizonu zasiahla tento mesiac už druhá piesočná búrka

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:08 • 2 min
Arizonu zasiahla tento mesiac už druhá piesočná búrka

Arizonu zasiahla tento mesiac už druhá piesočná búrka

slovakia

left justify in out

img

Piesočná búrka sa dnes prehnala v oblasti okolo mesta Phoenix v americkom štáte Arizona a zdvihla obrovský múr prachu, ktorý bol vysoký približne 900 metrov.
      Vietor dosahoval rýchlosť 40 až 48 kilometrov za hodinu, v nárazoch do 64 kilometrov za hodinu, povedal meteorológ Austin Jamison z americkej meteorologickej služby. Na niektorých miestach klesla viditeľnosť pod 400 metrov.
      Zhoršená viditeľnosť sa najväčšmi prejavila v doprave, ale zatiaľ neboli hlásené nehody, spôsobené priamo piesočnou búrkou. Na medzinárodnom letisku vo Phoenixe meškalo niekoľko príletov.
      Arizonu už postihla piesočná búrka 5. júla, tá však vytvorila múr vysoký 1,6 kilometra. Spôsobila výpadky v leteckej doprave, stovky ľudí ostali bez elektriny a bazény sa premenili na jamy blata. Dnešná búrka až tak silná nebola.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona