Arizonu a juh Kalifornie zasiahli v závere jari nezvyčajné horúčavy

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 10:29 • 2 min
Arizonu a juh Kalifornie zasiahli v závere jari nezvyčajné horúčavy

PHOENIX/LOS ANGELES - Juhozápad USA zasiahli na toto ročné obdobie nezvyčajné horúčavy. Cez Arizonu a juhovýchod Kalifornie postupuje od nedele pásmo vysokého tlaku, ktoré so sebou prinieslo v závere jari teplotné rekordy.

slovakia

left justify in out

Na letisku v meste Phoenix v Arizone namerali o 14.25 h rekordnú teplotu pre daný deň, až l18 stupňov Fahrenheita (47,77 Celzia). Doterajší rekord bol 115 Fahrenheita (46,1 Celzia) a pochádzal z roku 1968.

 

V meste Yuma namerali v nedeľu 120 stupňov Fahrenheita (48,88 Celzia) - predchádzajúci rekord, 46,1 stupňa Celzia, padol v roku 1960.

 

Vôbec najvyššiu teplotu, 122 stupňov Fahrenheita (50 stupňov Celzia), namerali v Arizone 26. júna 1990.

Aj v kalifornskom Palm Springs vystúpili v nedeľu na poludnie teploty na 46 stupňov Celzia a meteorológovia varovali, že dnes budú horúčavy pokračovať; ich pokles očakávajú až v utorok.

 

Horúčavy zatiaľ nepriniesli pravidelné výpadky elektriny, ktoré môžu Kalifornčania očakávať toto leto, štátne orgány už však vyzvali obyvateľov, aby šetrili za horúčav s elektrinou.

 

Priniesli však požiare vo voľnej prírode. V Los Angeles sa požiarnikom podarilo uhasiť požiar pri diaľnici State Route 2, ktorý niekoľko hodín ohrozoval domy v husto obývanej mestskej časti Silver Lake.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies