Arizona ukončila sériu Toronta, Gaudreau bodoval v 10. zápase po sebe

NETKY.SK • 21 November 2017, 08:09 • 2 min
Arizona ukončila sériu Toronta, Gaudreau bodoval v 10. zápase po sebe

NEW YORK - Hokejisti Arizony Coyotes zvíťazili nad hráčmi Toronta Maple Leafs 4:1 v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL. Coyotes si pripísali tretí a zatiaľ najvyšší triumf v sezóne 2017/2018.

slovakia

left justify in out

Strelecky sa presadili Brendan Perlini, Oliver Ekman-Larsson, Max Domi a Tobias Rieder. Najproduktívnejší nováčik prebiehajúceho ročníka Clayton Keller si pripísal dve asistencie, vrátane tej na víťazný zásah Ekmana-Larssona. "Zahliadol som ho kútikom oka, a Domi dobre zabojoval, aby som sa dostal k puku. Trochu sme na tom pracovali, tak som sa snažil poslať puk Ekmanovi-Larssonovi čo najrýchlejšie. Vystrelil neskutočne. Bolo fajn vidieť ten puk v sieti," povedal Keller pre nhl.com. Gólman Antti Raanta zneškodnil 26 striel "javorových listov".

Maple Leafs pred duelom s "kojotmi" uspeli šesťkrát po sebe. "Je to dobrý tím. Zvíťazili v šiestich zápasoch v rade, myslím si, že môžu patriť k elite celej NHL," pochválil svojho súpera kouč Arizony Rick Tocchet. Hviezdny útočník Toronta Auston Matthews odohral svoje 100. meranie síl v zámorskej profilige.

Krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau prispel gólom a asistenciou k triumfu svojho tímu na ľade Washingtonu 4:1 a natiahol svoju bodovú šnúru na desať zápasov. Počas trvania série nazbieral 19 bodov (8+11) a skóroval v šiestich dueloch v rade.

 

Gaudreau vyrovnal v 5. minúte na 1:1. "Náš útok hrá výborne. Nedostávame góly, na druhej si vytvárame šance a dokážeme ich aj premeniť. Darí sa nám v presilovkách, všetko ide správnym smerom," povedal 24-ročný Američan pre nhl.com.

 

Formáciu Micheal Ferland - Sean Monahan - Johnny Gaudreau pochválil aj legendárny Jaromír Jágr, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. "Hrajú neskutočne dobre a majä najväčšiu zásluhu na tom, že sa nám tak darí," uviedol 45-ročný Jágr podľa espn.com.

 

"Čo sa mi páči viac, je jeho obranný zákrok na Alexa Ovečkina, keď mu zdvihol hokejku. Viem, že Johnny bude zbierať veľa bodov, pretože má na to talent, ale jeho zákrok ukázal, že má chuť stále víťaziť. Som šťastný, že sa mu darí, chceme, aby to tak aj zostalo," povedal o Gaudreauovi kouč "plameňov" Glen Gulutzan.

 

V bránke "plameňov" zažiaril Mike Smith, ktorý chytil 29 striel Capitals a postaral sa o to, že Washington prišiel o päťzápasovú domácu víťaznú sériu. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin neskóroval už v šiestom zápase za sebou. Washington viedol od 2. minúty po zásahu Larsa Ellera, ale prvýkrát v sezóne prehral v riadnom hracom čase, keď skóroval ako prvý.

 

New Jersey zdolalo Minnesotu 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci zásah vsietil obranca John Moore, pre ktorého to bol šiesty gól v nadstavenom čase v kariére. "Máme veľa dobrých chlapov, ktorí hrajú nesebecky, čo končí tým, že sa dostávam do šancí. Nemôžete prehliadnuť aspoň dve lajny. Hrajú tvrdo, bojujú o puk, získajú ho späť, sú nezištní a pomáhajú spoluhráčom dosiahnuť úspech," pochvalne sa vyjadril Moore.

Sumáre NHL - pondelok:

Buffalo - Columbus 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Góly: 50. S. Reinhart (Antipin, R. O'Reilly), 57. E. Kane (Eichel, Scandella) - 25. Dubois (O. Bjorkstrand, Nutivaara), 46. Panarin (Nutivaara), 50. Jenner (Atkinson, Dubinsky)

Toronto - Arizona 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly: 21. J. Van Riemsdyk (Kadri, Marner) - 10. Perlini (Stepan, Keller), 39. Ekman-Larsson (Keller, Domi), 59. Domi (Dvorak, Duclair), 60. Rieder (Richardson, Hjalmarsson)

Washington - Calgary 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Góly: 2. Eller (Vrána, T. Wilson) - 5. J. Gaudreau (Monahan, D. Hamilton), 26. Monahan (J. Gaudreau, Tkachuk), 45. Backlund (D. Hamilton, Tkachuk), 47. Giordano (Backlund, Jágr)

Minnesota - New Jersey 3:4 po predĺžení (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 22. Niederreiter (Mikael Granlund, Koivu), 52. Mikael Granlund (Spurgeon, Koivu), 59. Mikael Granlund (R. Suter, E. Staal) - 19. Henrique (Gibbons, A. Greene), 28. Santini, 48. Butcher (Henrique, Lovejoy), 61. J. Moore (Henrique, Hall)

Nashville - Winnipeg 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Góly: 4. Fiala (P.K. Subban, Arvidsson), 21. Johansen (F. Forsberg, Arvidsson), 32. Turris (Josi, Fiala), 40. Ekholm (Josi, Turris), 50. Bonino (P.K. Subban, Johansen) - 7. Perrault (Myers, Bryan Little), 51. Myers (Scheifele, Connor), 57. Perrault (Armia)

San Jose - Anaheim 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 4. Donskoi (Couture), 49. Donskoi (Hertl, O´Regan) - 21. Perry (Montour, Rakell), 32. Rakell (Perry, Montour), rozhodujúci nájazd Vermette
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona