Aritz Aduriz sa stal v sobotu najstarším futbalistom

NETKY.SK • 13 November 2016, 11:17 • 2 min
Aritz Aduriz sa stal v sobotu najstarším futbalistom

GRANADA - Aritz Aduriz sa stal v sobotu najstarším futbalistom, ktorý skóroval za španielsku reprezentáciu v jej doterajšej histórii. Útočník Athletica Bilbao uzatvoril v 85. minúte skóre kvalifikačného zápasu o postup na majstrovstvá sveta 2018 medzi Španielskom a Macedónskom (4:0).

slovakia

left justify in out

Adurizovi sa podarilo skórovať vo veku 35 rokov a 275 dní, čím prekonal o 50 dní rekordný zápis Josého Mariu Penu, ktorý ho držal od svojho gólu do siete Portugalska v roku 1930.


"Som hrdý, že vo svojom veku tu môžem byť. Užívam si to, práca ma teší. Vždy som odovzdal všetko pre tím," cituje hráča fifa.com. K zápasu proti Macedónsku Aduriz dodal: "Nebolo ľahké zlomiť bezgólový stav, keďže súper bránil tak hlboko. Sme spokojní, tri body boli potrebné. Chýbalo nám viacero dôležitých hráčov, ale aj tí, ktorí boli k dispozícii, sú vysokého kalibru."


V reprezentácii debutoval ako 29-ročný v roku 2010 proti Litve. Odvtedy uplynulo šesť rokov, keď dostal opäť pozvánku do národného tímu od trénera Vicenteho del Bosqua na prípravné zápasy proti Taliansku a Rumunsku. Dostal sa do nominácie na ME 2016 do Francúzska, kde trikrát zasiahol do hry ako striedajúci hráč. O slovo sa prihlásil 3. novembra tohto roku, keď v dueli Európskej ligy proti Racingu Genk (5:3) strelil všetkých päť gólov svojho tímu, z nich tri z jedenástok.


Španielsko po hladkej výhre nad Macedónskom zostalo na čele G-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2018, má desať bodov, za ním nasleduje Taliansko s rovnakým bodovým ziskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies