Aristokrat sa vyhrážal odporkyni brexitu smrťou: Pôjde do väzenia

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 09:22 • 2 min
Aristokrat sa vyhrážal odporkyni brexitu smrťou: Pôjde do väzenia

LONDÝN - V Británii odsúdili vo štvrtok na 12 týždňov väzenia vikomta Rhodriho Philippsa za to, že sa na Facebooku nepriamo vyhrážal smrťou odporkyni brexitu.

slovakia

left justify in out

Žena na súde napadla rozhodnutie vlády iniciovať odchod Británie z EÚ, čím spôsobila, že o brexite musel následne rozhodnúť parlament.

 

Philipps ponúkol na Facebooku 5000 libier každému, kto "náhodou" zrazí autom Ginu Millerovú, ktorú označil za "prekliatu a otravnú prisťahovalkyňu prvej generácie".

 

Millerová súdnou cestou prinútila vládu premiérky Theresy Mayovej, aby od parlamentu získala súhlas na spustenie procesu vystúpenia krajiny z EÚ.

 

Vo svojom podaní, ktoré napokon riešil až najvyšší súd, argumentovala Millerová tým, že brexitom prídu Briti o určité práva - napríklad o právo na voľný pohyb v rámci členských krajín Únie. To sa podľa navrhovateľov nemalo stať bez súhlasu parlamentu. Súd im dal za pravdu, ale parlament napokon v marci začatie rokovaní o brexite schválil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona