Argentínsky prezident Macri stiahol svoje peniaze z Bahám

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 15:25 • 2 min
Argentínsky prezident Macri stiahol svoje peniaze z Bahám

BUENOS AIRES – Argentínsky prezident Mauricio Macri sa rozhodol stiahnuť svoje financie z Bahám a investovať ich do argentínskych štátnych dlhopisov. Informovala o tom agentúra APA. Vyzval krajanov, aby ho nasledovali. Každý, kto tak urobí, dostane amnestiu.

slovakia

left justify in out

Macri mal na ostrovoch v Karibskom mori deponovaných viac ako jeden milión eur. Správca jeho peňazí ich už poslal do Argentíny. Prezident o svojom rozhodnutí informoval v pondelok (30.5.) na tlačovej konferencii.

 

Prezident Macri sa minulý týždeň priznal, že má v zahraničí peniaze. Jeho amnestia bude platiť do 1. januára 2017. Za repatriáciu financií budú platiť Argentínčania len miery poplatok.

 

Prokuratúra začala vyšetrovať prezidenta, ktorý bol zvolený vlani v decembri, že mal v zahraničí dve schránkové firmy. Prezident sa nachádzal tiež na zozname tzv. Panama Papers. Macri v predvolebnej kampani zdôrazňoval, že po svojom zvolení potlačí korupciu v krajine.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona