Argentínsku prezidentku po operácii mozgu prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 14 Október 2013, 11:32 • 2 min
Argentínsku prezidentku po operácii mozgu prepustili z nemocnice

RIO DE JANEIRO - Argentínska prezidentka Cristina Kirchnerová je už v domácom ošetrení po tom, ako ju v nedeľu prepustili z nemocnice po operácii mozgu.

slovakia

left justify in out

Kirchnerová však ešte vzhľadom na jej zdravotný stav nie je schopná vykonávať svoje prezidentské právomoci. Zotavovať by sa mala približne mesiac. Pri východe z nemocnice ju čakali desiatky podporovateľov, ktorí držali transparenty s nápisom Potrebujeme vás.

Náročná operácia mozgu, počas ktorej argentínskej prezidentke odstránili subdurálny hematóm, dopadla podľa lekárov úspešne. Išlo však o vážnu diagnózu a prezidentka sa z operácie bude zotavovať pomerne dlho a postupne. Hematóm jej objavili ešte v auguste po tom, ako si udrela hlavu. Kirchnerovú zvolili do čela Argentíny v roku 2007. Jej predchodcom v úrade bol jej manžel Néstor Kirchner, ktorý zomrel v roku 2010 na infarkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies