Argentínski piloti štrajkovali za mzdy, postihlo to tisíce ľudí

NETKY.SK • 13 August 2014, 07:37 • 2 min
Argentínski piloti štrajkovali za mzdy, postihlo to tisíce ľudí

BUENOS AIRES - Krátky utorňajší štrajk pilotov argentínskych leteckých spoločností za vyššie mzdy spôsobil zrušenie a meškanie 30 letov vrátane viacerých medzinárodných.

slovakia

left justify in out

Doplatili na to tisíce cestujúcich. Situácia sa však zmenila po zásahu vlády, ktorá nariadila rokovania medzi odborovými predákmi a spoločnosťami. Aerlineas Argentinas v tejto súvislosti vydali stanovisko, v ktorom označili štrajk za "nerozumný, nevhodný a zle načasovaný". Pilotov navyše označili "privilegovanú skupinu s vysokými platmi a luxusnými pracovnými podmienkami". Svojim konaním preto podľa aerolinky "nielen vážne ohrozili cestujúcich, no zároveň ohrozili aj proces finančného zotavovania sa" prepravcu.

 

Podľa jej tvrdení totiž piloti v hrubom zarábajú 11-tisíc dolárov mesačne, no napriek tomu žiadajú zvýšenie platov o 35 percent. Odbory však poukázali, že kopiloti zarábajú menej ako 2400 dolárov mesačne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies