Argentínski ministri už nebudú môcť zamestnávať členov rodiny

NETKY.SK • 30 Január 2018, 08:33 • 2 min
Argentínski ministri už nebudú môcť zamestnávať členov rodiny

BUENOS AIRES - V Argentíne už na ministerstvá nebudú môcť prijímať do pracovných pomerov členov rodín ministrov.

slovakia

left justify in out

Príbuzní, ktorým dali ministri prácu ešte pred týmto rozhodnutím, musia zo svojich pozícií odísť, pričom krátko po prezidentovom vyhlásení už tak urobilo niekoľko osôb. Prezident Mauricio Macri takisto vyhlásil, že vládni zamestnanci sa tento rok nedočkajú zvýšenia platov. Hlava štátu sa tiež rozhodla zrušiť jednu zo štyroch pozícií, ktoré ustanovujú ministri. Nižšie úrovne vlády však zmenám nepodliehajú.

Prezident verí, že krajina takto ročne ušetrí 77 miliónov dolárov (v prepočte približne 62,2 milióna eur). "Táto zmena je vážna. Náš návrh nie je len ekonomickou, ale aj kultúrnou zmenou," povedal Macri, ktorý sa vrátil zo Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose. "Chceme zmeniť kultúru moci v Argentíne. Každý z nás musí prispieť v prospech celku," dodal.

Na zozname tých, ktorí budú musieť opustiť svoje pozície, sú napríklad manželka a dve sestry ministra práce, či manželka a otec ministra vnútra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies