Argentínski futbalisti odmietli ísť v Brazílii do karantény, kvalifikačný zápas sa nedohral

NETKY.SK • 6 September 2021, 18:35 • 2 min
Argentínski futbalisti odmietli ísť v Brazílii do karantény, kvalifikačný zápas sa nedohral

São Paulo – Kvalifikačné stretnutie medzi Brazíliou a Argentínou na MS v Katare malo včera chaotický priebeh. Zápas bol po desiatich minútach prerušený po zásahu pracovníkov zdravotného úradu, ktorí sa objavili na ihrisku v sprievode policajtov.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov porušili štyria argentínski hráči z Premier League karanténu, do ktorej mali nastúpiť v súlade s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. Argentínčania sa následne pobrali do šatne, a tak rozhodca po hodine čakania zápas ukončil a bude sa ním zaoberať disciplinárna komisia.

 

 

„Rozhodca a delegát zápasu vyplnia zápis pre disciplinárnu komisiu FIFA a tá rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla vo vyhlásení juhoamerická federácia CONMEBOL.

 

Úrady nariadili štvorici Argentínčanov ísť do karantény už niekoľko hodín pred výkopom. Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy ako aj Cristian RomeroGiovanni Lo Celso z Tottenhamu sa však rozhodli príkaz nerešpektovať a traja z nich nastúpili v základnej zostave.

 

Brazílska agentúra pre zdravotnícky dohľad Anvisa uviedla, že všetci štyria hráči z najvyššej anglickej súťaže tvrdili úradníkom po prílete do mesta, že v poslednom čase neboli vo Veľkej Británii ani v inej krajine, ktorú má Brazília na červenom zozname kvôli zvýšenému riziku nákazy Covidom-19.

 

 

„Anvisa považuje túto situáciu za vážne zdravotné riziko, poverila preto miestne zdravotné úrady uvalením okamžitej karantény na hráčov, ktorí sa tu nesmú voľne pohybovať a musí im byť zakázaný pobyt na brazílskom území. Muselo to dôjsť až tak ďaleko, keďže sa argentínska delegácia od začiatku neriadila pokynmi Anvisy. Títo štyria hráči budú vyhostení z Brazílie a kvôli porušeniu niekoľkých pravidiel dostanú pokutu,“ prezradil médiám jeden z členov vedenia úradu Antonio Torres.

 

 

Kvôli opatreniam súvisiacim s pandémiou odmietli anglické kluby pustiť na reprezentačný zraz niekoľko juhoamerických futbalistov. Brazília sa musela zaobísť bez deviatich hráčov z Premier League, v Anglicku ostali aj niektorí Argentínčania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies