Argentínska prezidentka sa po operácii mozgu vrátila do práce

NETKY.SK • 19 November 2013, 11:23 • 2 min
Argentínska prezidentka sa po operácii mozgu vrátila do práce

BUENOS AIRES - Argentínska prezidentka Cristina Kirchnerová sa v pondelok šesť týždňov po operácii mozgu vrátila späť k svojim pracovným povinnostiam.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom internetová stránka vlády, podľa ktorej je už prezidentka vo svojej rezidencii v Olivos pri Buenos Aires. Stretla sa už tiež s viceprezidentom Amadom Boudouom, ktorý ju zastupoval počas jej neprítomnosti. Hovorca vlády Alfredo Scoccimarro len nedávno oznámil, že Kirchnerová sa "uspokojivo" zotavila z operácie mozgu, ktorú podstúpila 8. októbra a bude sa môcť čiastočne vrátiť k svojim povinnostiam. Lekári však 60-ročnej Kirchnerovej ešte na mesiac zakázali cestovať lietadlom. Fámy, že plánuje odísť z funkcie, jej politickí spojenci dementovali ako „nezodpovedné“ tvrdenia.

Náročná operácia mozgu, počas ktorej argentínskej prezidentke odstránili subdurálny hematóm, dopadla podľa lekárov celkovo úspešne. Išlo však o vážnu diagnózu a prezidentka sa z operácie musí zotavovať postupne. Hematóm jej objavili ešte v auguste po tom, ako si udrela hlavu. Kirchnerovú zvolili do čela Argentíny v roku 2007. Jej predchodcom v úrade bol jej manžel Néstor Kirchner, ktorý zomrel v roku 2010 na infarkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies