Argentínska exprezidentka Fernándezová čelí obžalobe

NETKY.SK • 28 December 2016, 07:06 • 2 min
Argentínska exprezidentka Fernándezová čelí obžalobe

BUENOS AIRES - Bývalú argentínsku prezidentku Cristinu Fernándezovú obžalovali dnes v korupčnom prípade týkajúcom sa verejných prác.

slovakia

left justify in out

Sudca dal súhlas na obžalobu exprezidentky a jej dvoch niekdajších spolupracovníkov - bývalého ministra plánovania Julia de Vida a bývalého štátneho tajomníka pre verejné práce Josého Lópeza - z nezákonného spolčovania sa v rokoch 2003-15 s cieľom získať verejné financie určené na verejné práce.

Sudca v súvislosti s prípadom tiež spomenul podnikateľa Lázara Báeza, ktorého spoločnosť Austral Construcciones údajne profitovala z nečestných obchodných zmlúv.

Sudca zmrazil majetok každého z obvinených do výšky 633 miliónov dolárov, aj keď ešte nie je jasné, či takýmto majetkom disponujú.

Bývalá prezidentka sa k obvineniu bezprostredne nevyjadrila, predtým však opakovane poprela, že prekročila zákon. Od svojho odchodu z funkcie vlani v decembri Fernándezová tvrdí, že je obeťou prenasledovania zo strany svojho konzervatívneho nástupcu Mauricia Macriho.

V máji sudca obžaloval Fernándezovú z manipulácie s výmennými kurzami na termínovaných trhoch, čím mala ekonomicky poškodiť vládu.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona