Argentínec Depetris už má oficiálne slovenské občianstvo

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 10:24 • 2 min
Argentínec Depetris už má oficiálne slovenské občianstvo

TRENČÍN - Pôvodom argentínsky utbalový útočník David Depetris má už slovenské občianstvo aj oficiálne a nič mu nebráni, aby nastupoval za reprezentačný tím SR.

slovakia

left justify in out

Dekrét o udelení občianstva mu odovzdal v piatok prednosta Obvodného úradu v Trenčíne Juraj Gerlici. "Cesta k občianstvu trvala niekoľko mesiacov, ale teraz som šťastný, že sa to podarilo a že môžem definitívne povedať: Som Slovák. Dlho som sa na túto chvíľu tešil. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi počas piatich rokov na Slovensku pomáhali a vždy stáli pri mne. Tu sa cítim ako doma a toto je môj splnený sen,“ uviedol pre denník Plus jeden deň čerstvý Slovák David Depetris.

Na Slovensko mohol prísť, keďže dostal od trénera tureckého Rizesporu voľno. Depetrisa trápi zranenie lýtkového svalu a má problémy aj so zubom. Bývalý hráč AS Trenčín odišiel po jesennej časti Corgoň ligy do Turecka, kde hráva za druholigový Rizespor. Dvadsaťštyriročný rodák zo San Jorge odovzdal na prelome rokov slovenskému ministerstvu vnútra všetky potrebné dokumenty pre udelenie občianstva. Minister vnútra SR Robert Kaliňák podpísal žiadosť v predvečer marcového kvalifikačného zápasu o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie medzi Slovenskom a Litvou. 

Depetris by mohol absolvovať premiéru v slovenskom tíme v júni v kvalifikácii MS 2014 v Lichtenštajnsku. "Predtým som o tom len sníval, teraz to je už reálne. Vždy som pracoval naplno, aby som vo futbale niečo dokázal, a teraz sa mi priblížila aj možnosť hrať za národný tím. Dúfam, že sa mi to jedného dňa podarí,“ uzavrel pre Plus jeden deň Depetris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona