Argentínčania žiadajú odpovede o nezvestnom aktivistovi

NETKY.SK • 12 August 2017, 08:00 • 2 min
Argentínčania žiadajú odpovede o nezvestnom aktivistovi

BUENOS AIRES - Tisíce Argentínčanov sa v piatok zhromaždili pred prezidentským palácom a žiadali odpovede týkajúce sa osudu nezvestného aktivistu.

slovakia

left justify in out

Santiago Maldonado bol naposledy videný 1. augusta, keď hraničná polícia vysťahovala skupinu domorodých Mapučov z územia Patagónie, vlastneného talianskou odevnou firmou Benetton.

 

Demonštranti žiadali vládu, aby našla 28-ročného aktivistu živého, uviedla agentúra AP.

 

Maldonadovo zmiznutie vyvolalo v posledných týždňoch násilné protesty v Argentíne. Oficiálne odhady hovoria, že za čias diktatúry v krajine (1976-1983) bolo v krajine zabitých alebo zmizlo 7600 ľudí - podľa ľudskoprávnych aktivistov to bolo až 30.000.

 

Maldonadova rodina tvrdí, že ho zadržala hraničná polícia, keď blokoval cestu v provincii Chubut. Protestujúci žiadali prepustenie uväzneného lídra Mapučov, ktorý je hľadaný v Čile. Úrady popierajú akékoľvek previnenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona