Argentínčania upozornili na tému Falklandy

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 17:00 • 2 min
Argentínčania upozornili na tému Falklandy

BUENOS AIRES - Argentína očakáva varovanie zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za to, že jej reprezentanti v sobotu pred prípravným zápasom proti Slovinsku (2:0) v Buenos Aires pózovali pred transparentom: "Falklandy sú Argentína".

slovakia

left justify in out

Ostrovy v južnej časti Atlantického oceánu pri argentínskom pobreží patria Spojenému kráľovstvu a v minulosti boli predmetom viacerých politických sporov. FIFA podobne ako Medzinárodný olympijský výbor (MOV) považuje majstrovstvá sveta za športovú udalosť, ktorá sa dištancuje od politiky. Argentína upozornila na túto tému aj pred OH 2012, od MOV dostala varovanie.

 

Pre zverencov trénera Alejandra Sabellu bol duel proti Slovincom generálkou pred blížiacim sa svetovým šampionátom, na ktorom sa v základnej F-skupine predstavia postupne proti Bosniakom (15. júna), Iráncom (21. júna) a Nigérijčanom (25. júna).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona