Argentínčania chcú udržať Rely Dakar v Južnej Amerike

NETKY.SK • 11 Január 2016, 13:16 • 2 min
Argentínčania chcú udržať Rely Dakar v Južnej Amerike

BUENOS AIRES - Argentínska vláda má v úmysle udržať motoristické preteky Rely Dakar v Južnej Amerike napriek špekuláciám o ich presťahovaní do novej lokality.

slovakia

left justify in out

Prestížne podujatie sa koná v Latinskej Amerike od roku 2009, predtým ho organizovali v Európe a Afrike v rokoch 1978 - 2007. Ročník 2008 organizátori zrušili pre teroristické hrozby. Podľa nových dohadov by Rely Dakar mohol nájsť nový domov od roku 2017 v Severnej Amerike, proti sú však Argentína aj Bolívia, dvaja tradiční hostitelia.
 

"Plánom je zachovať spojenie Dakaru ako dôležitej značky s našou krajinou. Musíme byť schopní myslieť súčinne. Viem si predstaviť zdieľať toto podujatie s inými krajinami alebo inými akciami, všetkým, čo môže spojiť Južnú Ameriku," povedal argentínsky minister cestovného ruchu Gustavo Santos, ku ktorému sa pridal aj bolívijský minister športu Tito Montano: "Podľa mňa by bolo na úžitok začleniť niektoré etapy do iných regiónov, aby sme pomohli k ich rozvoju. Uyuni sa po príchode Dakaru dosť zmenilo. Normálne sem chodí dosť veľa turistov, ale keď sa koná Rely Dakar, prítomná je celá krajina."

 

Predpokladá sa, že Čile, v ktorom sa Rely Dakar konala v rokoch 2009 - 2015, by sa malo vrátiť do programu a miestna vláda by mala k organizácii prispieť dvoma miliónmi dolárov. Peru, ktoré malo hostiť časť tohtoročnej edície, ale napokon sa toho vzdalo pre obavy z klimatického javu El Niňo, údajne tiež chce byť opäť súčasťou Dakaru.

 

Premiérovo by sa najťažšie motoristické vytrvalostné preteky na svete mohli dostať aj do Paraguaja. Informovala stránka motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona