Argentínčan Gutiérrez vyhral boj s rakovinou semenníkov

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:14 • 2 min
Argentínčan Gutiérrez vyhral boj s rakovinou semenníkov

BUENOS AIRES - Argentínsky futbalista Jonás Gutiérrez úspešne zvládol boj s rakovinu semenníkov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný stredopoliar sa posledné mesiace podroboval chemoterapii, počas ktorej prišiel o svoje dlhé vlasy. Lekári mu potvrdili, že je už zdravý. "Dnes som sa dozvedel, že som v poriadku. Vďaka všetkým, ktorí mi pomáhali v tomto náročnom čase," napísal na sociálnej sieti Twitter.

 

 

Rakovinu diagnostikovali Gutiérrezovi vlani v máji po zápase jeho Newcastlu United s Arsenalom Londýn, v októbri potom absolvoval operáciu, pri ktorej mu lekári odstránili jeden semenník. Následne sa vrátil do Anglicka, z Newcastlu hosťoval v druholigovom Norwichi City. Od leta sa podroboval chemoterapii v Argentíne. 

 

"Keď mi v nemocnici potvrdili, že mám rakovinu, odišiel som domov plakať," povedal 31-ročný stredopoliar v televíznom interview v rodnej krajine. Rodák zo Sáenz Peňa sa na základe svojej skúsenosti rozhodol otvorene rozprávať o boji proti tejto zákernej chorobe, aby pomohol ľuďom trpiacim rovnakými problémami. Gutiérrez je známy predovšetkým z pôsobenia v anglickej Premier League vo farbách Newcastlu United. Argentínu reprezentoval na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Informácie zverejnil web BBC. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies