Argentína znížila voličský vek na 16 rokov

NETKY.SK • 2 November 2012, 08:10 • 2 min
Argentína znížila voličský vek na 16 rokov

Argentína znížila voličský vek na 16 rokov - Politika Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová privítala vo štvrtok schválenie nového zákona, ktorý udeľuje volebné právo od 16 rokov veku. Nový zákon podľa prezidentky rozširuje práva mladých ľudí, tak

slovakia

left justify in out

img

Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová privítala vo štvrtok schválenie nového zákona, ktorý udeľuje volebné právo od 16 rokov veku.
      Nový zákon podľa prezidentky "rozširuje práva mladých ľudí, takže môžu použiť jednu zo svojich najmocnejších zbraní, ukázať svoje názory vo voľbách".
      Očakáva sa, že tento krok bude mať veľký vplyv na parlamentné voľby, ktoré sa budú konať na budúci rok. Pribudne v nich 1,4 milióna mladých voličov, u ktorých sa vláda snaží získať sympatie. Vládna strana a jej spojenci majú väčšinu v argentínskom kongrese, ale v oboch jeho komorách im chýba dvojtretinová prevaha, ktorá by im umožnila meniť ústavu, tvrdí agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies