Argentína zdolala Kolumbiu a vo finále Copa América si zmeria sily s Brazíliou

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 08:28 • 2 min
Argentína zdolala Kolumbiu a vo finále Copa América si zmeria sily s Brazíliou

BRASÍLIA- Kapitán Lionel Messi a jeho spoluhráči z Argentíny si v semifinálovom zápase poradili s Kolumbiou. Zápas rozhodol penaltový rozstrel, v ktorom Kolumbia nepremenila až 3 penalty.

slovakia

left justify in out

Výborný zápas pre fanúšikov futbalu

 

Bezgólový stav dlho nevydržal, už v 7.minúte sa po spätnej prihrávke Lionela Messiho presadila hviezda milánskeho Interu, útočník Lautaro Martínez, pre ktorého to bol tretí presný zásah na tomto turnaji. 

 

Kolumbia si v druhej polke prvého polčasu vytvorila pár slušných šancí, najväčšiu mal po zblokovanej strele stredopoliar Wilmar Barrios, ktorý orazítkoval tyč. 

Po zmene strán sa obraz hry výrazne nezmenil, snahu Kolumbie pretavil vo vyrovnajúci gól krídelník FC Porta Luis Diaz

 

Argentína sa snažila strhnúť zápas na svoju stranu, kapitán Messi trafil žrď a po šikovnej akcii Angéla Di Máriu musel Martínézovu strelu z bránkovej čiary vykopnúť Barrios.

 

 

V penaltovej lotérii prialo šťastie Argentíne

Prvú sériu úspešne zvládli obaja kapitáni, Juan Cuadrado a aj Lionel Messi, v druhej sérii naopak zlyhal Davinson Sanchéz a rovnako aj Rodrigo De Paul.

 

V tretej sérii sa Argentína dostala do výhody, keď po nepremenej penate Yeriho Minu sa presadil Leonardo Paredes. Rozhodujúcu penaltu v piatej sérii zahodil Cardona, čo znamenalo postup Argentíny do finále Copy América, v ktorom sa stretne s obhajcom z Brazílie.

 

Lautaro Martínez sa po zápase vyjadril, že vždy chcel hrať finále proti Brazílii na slávnom štadióne Maracana. "Je to skvelý tím, sú favoriti. Ale my máme najlepšieho trénera, najlepšieho hráča na svete a ideme to vyhrať."

 

Brazília ako minuloročný víťaz bude hrať na domácej pôde aj keď bohužiaľ bez fanúšikov. Naopak Argentína nevyhrala Copu Américu od roku 1993. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies