Argentína v šlágri proti Brazílii bez Messiho, Agüera i Teveza

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:14 • 2 min
Argentína v šlágri proti Brazílii bez Messiho, Agüera i Teveza

BUENOS AIRES - Argentínski futbaloví reprezentanti nastúpia v šlágri 3. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2018 proti Brazílii (13. novembra o 1.00 SEČ v Buenos Aires) bez piatich zranených hráčov.

slovakia

left justify in out

Po Lionelovi Messim, Sergiovi Agüerovi, Pablovi Zabaletovi a Ezequielovi Garayovi pribudol na zoznam maródov Carlos Tevez. Útočník novopečeného majstra Boca Juniors vynechá duel proti päťnásobným majstrom sveta pre problémy s ľavým kolenom a svalovú únavu.

 

Brazílčania na rozdiel od zápasov s Čile a Venezuelou už môžu počítať s Neymarom, ktorý exceluje v drese Barcelony. S jedenástimi gólmi je najlepším strelcom španielskej La ligy, spolu s Uruguajčanom Luisom Suarezom sa postarali o 21 z posledných 24 presných zásahov svojho mužstva. "Neymar nám v úvode kvalifikácie citeľne chýbal a sme veľmi radi, že na pôde Argentíny už bude trénerovi Dungovi k dispozícii. Argentínski obrancovia mu budú venovať zvýšenú pozornosť, vďaka čomu sa vytvorí priestor pre ostatných hráčov. Vynasnažíme sa to využiť," zdôraznil pre oficiálnu stránku CONMEBOL-u stredopoliar Santosu Lucas Lima.

 

Argentíne vôbec nevyšiel štart do kvalifikácie. Po dvoch kolách majú úradujúci vicemajstri sveta na konte iba jeden bod za remízu s Paraguajom, pričom ešte nestrelili gól. V úvodnom dueli nečakane prehrali doma s Ekvádorom. "Argentínčania teraz možno nehrajú svoj najlepší futbal, musíme však rešpektovať ich obrovskú silu. Majú skvelý tím a v domácom prostredí urobia všetko pre to, aby získali tri body," dodal Lima.

 

Kouč Argentíny Gerardo "Tata" Martino si uvedomuje, že ďalšia strata bodov by mohla v nabitej juhoamerickej kvalifikácii vyjsť jeho tím draho. "Každý bod môže byť v konečnom účtovaní mimoriadne dôležitý. Na rozdiel od súpera nás trápia zranenia. Musíme sa však vyrovnať s absenciou Messiho, Agüera i Teveza a nájsť spôsob, ako zdolať Brazíliu," povedal pre akreditované médiá Martino, ktorý po vlaňajšom svetovom šampionáte nahradil na lavičke "Albicelestes" Alejandra Sabellu.

 

V Quite sa v dueli dvoch šesťbodových stretnú Ekvádor s Uruguajom. Tréner hostí Oscar Washington Tabarez už bude môcť počítať aj s Edinsonom Cavanim, útočníkovi Paríža St. Germain vypršal trest z Copy America. Čiľania, ktorí sú juhoamerickými šampiónmi a tiež ešte nestratili ani bod, privítajú Kolumbiu s uzdraveným Jamesom Rodriguezom. V dueli dvoch bezbodových narazia na seba Bolívia a Venezuela, v záverečnom stretnutí v noci na sobotu hostí Peru Paraguaj.

 

Program 3. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2018:

12. novembra:

21.00 SEČ La Paz: Bolívia - Venezuela

22.00 SEČ Quito: Ekvádor - Uruguaj

13. novembra:

00.30 SEČ Santiago: Čile - Kolumbia

01.00 SEČ Buenos Aires: Argentína - Brazília

14. novembra

03.15 SEČ Lima: Peru - Paraguaj

 

tabuľka po 2. kole:

1. Uruguaj 2 2 0 0 5:0 6

2. Ekvádor 2 2 0 0 4:0 6

3. Čile 2 2 0 0 6:3 6

4. Paraguaj 2 1 1 0 1:0 4

5. Brazília 2 1 0 1 3:3 3

6. Kolumbia 2 1 0 1 2:3 3

7. Argentína 2 0 1 1 0:1 1

8. Peru 2 0 0 2 3:6 0

9. Venezuela 2 0 0 2 1:4 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies